Terbiyeli çorba tarifleri

Terbiyeli et çorbası nasıl yapılır?

Çorbanın terbiyesi için; çukur bir kaba 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurta sarısı koyun. Tel çırpıcı yardımı ile iyice çırpın. Daha sonra kaynayan etin suyundan bir kepçe alıp, terbiyenin içine koyun. Kesilmemesi için hızlı bir şekilde karıştırıp, terbiyenin ılımasını sağlayın.

Terbiyeli yoğurt çorbası nasıl yapılır?

Terbiyesi için; çukur bir kaba 1 buçuk su bardağı yoğurt koyun. Üzerine 1 adet yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı un ekleyin. Tel çırpıcı ile iyice çırpın. Ardından çorbanın kaynayan suyundan 1-2 kepçe alıp, terbiyenin üzerine ekleyin.

Kestirmeli çorba nasıl?

Tenceredeki et suyu-un karışımı kaynayınca içine bu didiklenmiş etler ilave edilip karıştırılır. Ayrı bir kasede 1 yumurta sarısı ve limonun suyu çırpılarak kestirmesi hazırlanır. İyice çırpılan yumurta sarısı ve limon suyuna kaynamakta olan çorbadan bir kepçe kadar ilave edilir.

Terbiyeli Sebze çorbası nasıl yapılır?

Çorba kaynamaya başlarken terbiyesi için yarım su bardağı yoğurt eklediğiniz bir kasede 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve 3-4 damla limonu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe alıp yavaş yavaş dökün ve ısılarını eşitleyin.

Terbiyeli tavuk çorbası nasıl yapılır?

Çorbanın terbiyesi için; 1 su bardağı yoğurdu, 1,5 yemek kaşığı unu , 1 adet yumurta sarısını, 1 çay kaşığı tuzu ve yarım limon suyunu bir kaba aktarın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Tenceredeki tavuk haşlandıktan sonra tavuğu ve defne yapraklarını içerisinden alın ve tavukları ince olacak şekilde didikleyin.

Kuşbaşı et çorbası nasıl yapılır?

Sarımsaklı Kırmızı Et Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 6 su bardağı suyu, düdüklü tencereye alalım ve kuşbaşı etleri 25-30 dakika pişirelim.
  2. Pişen etleri tencereden alıp, didikleyerek parçalara ayıralım ve tekrar suyun içerisine alalım.
  3. Tencerenin altını kısık ateşte açalım ve tuz ekleyerek, kaynamaya bırakalım.

Ekşili yoğurt çorbası nasıl yapılır?

Ayrı bir kapta un, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırıyoruz. Yoğurt kesilmesin diye tenceredeki sıcak sudan yoğurtlu karışıma azar azar ekleyip karışımı ılıştıyoruz. Pirinçler de pişince karışımı tencereye ekliyoruz. Kısık ateşte biraz daha kaynatıp ocaktan alıp tuzunu ekliyoruz.